page_banner

TA-98 UV видлив спектрофотометар

TA-98 UV видлив спектрофотометар

Краток опис:

Целосно надградениот спектрофотометар TA-98 UV-Visible е интелигентен, автоматски фотометар со вграден моќен компјутер кој ја автоматизира автоматизацијата на вбризгување, колориметрија, пресметка, QC и чистење.Моќните QC функции се постигнуваат да ја следат работата, едноставното и директното функционирање на програмата го постигнуваат менувањето на режимот „flow pool“ и „cuvette“, совршена комбинација на традиција и модерна.Ефикасно ја подобрува ефикасноста на работата за откривање и во голема мера го намалува влијанието на човечките фактори врз резултатите од анализата.


Карактеристики

Спецификација

Апликација:

Листата

Широко се користи во водоснабдување, заштита на животната средина, ЦДЦ, атмосфера, тестирање на трета страна, хемиски, индустриски, научно-истражувачки институции и други индустрии.Тој е еден од идеалните инструменти за тестирање на квалитетот во областа на тестирање на анализа, тој е неопходен рутински лабораториски инструмент.

Карактеристики:

Безбеден и низок ризик

Функцијата за автоматско вбризгување значително го намалува ризикот од изложување на лабораторискиот персонал на различни видови опасни хемикалии.Тој е многу побезбеден од традиционалниот рачен режим на тестирање.

Интелигентен и практичен

Пресметајте ја стандардната крива автоматски, примерокот за тестирање го прикажува резултатот директно, функцијата за навремено пребарување на податоци, можете да поврзете кој било печатач за да ги испечатите резултатите од тестот и да извезете серија податоци.

Сигурен резултат од анализата

Цртеж за автоматска контрола на квалитетот, со празна табела за контрола на квалитетот, стандардно отстапување на табелата за контрола на квалитетот на средната вредност, плус стандардна карта за контрола на квалитетот за рециклирање за да се обезбеди точност на откривањето и лесно да се премине слепиот тест.

Заштеда на време и ефикасно

Просечното време на тестирање е само 6 секунди, значително ја подобрува ефикасноста на откривање.Тоа веќе не е труд на трудот дури и ако има сериски тест примерок.


 • Претходно:
 • Следно:

 • Оптички систем

  Халогена светилка и деутериумска ламба, должината на бранот постојано се прилагодува од УВ до видлива

  Бранова должина

  190 - 1100 nm саморегулација,

  Опсег на пропусен опсег

  2 ± 0,4 nm

  Опсег на апсорпција

  -0,301 - 3,000А

  Повторливост на пренос

  ≤0,2%

  Опсег на тестирање на пропустливост

  0,0% - 200,0%

  Бучава

  0%:≤0,2%, 100%:≤0,5%

  Метод на земање примероци

  Поддржете автоматско земање примероци од траги и нормална кивета

  Волумен на примерок

  0 – 10000 μL

  Минимален волумен

  <500 μL

  Напојување

  ac 220V ±10% , 50 - 60H z ±1H z

  Функција КК

  празна табела за контрола на квалитетот, стандардно отстапување на средната вредност табела за контрола на квалитетот, стандардна карта за контрола на квалитетот на рециклирање

  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја