faqe_banner

Teknologji mikro-automatike e analizës

图片1

Teknologji mikro-automatike e analizës

Teknologjia e analizës mikro-automatike bazohet në parimet klasike të analizës kimike dhe përdor plotësisht mikroçipet moderne dhe softuerët shumë inteligjentë për të sjellë analizat e zakonshme rutinë nga analizat e vazhdueshme në epokën e mikro-analizës.

Vlera thelbësore e teknologjisë së analizës mikro-automatike është të optimizojë teknologjinë konvencionale të zbulimit.Qëllimi i mikro-analizës është të zvogëlojë në mënyrë efektive sasinë e nevojshme të objekteve të analizës, duke reduktuar kështu humbjen e reagentëve përkatës për të arritur qëllimin e kursimit të kostos dhe mbrojtjen e mjedisit me karbon të ulët;dhe qëllimi i të ashtuquajturit automatizimi është Zvogëlimi i gabimit të ndërhyrjes njerëzore, zvogëlimi i barrës së punës dhe përmirësimi i efikasitetit të punës.

Avantazhet e teknologjisë së analizës mikro të automatizuar

Në metodat e përgjithshme të analizës kimike, ne ndahemi në analiza konstante, gjysmë mikro, gjurmë dhe gjurmë sipas madhësisë së vëllimit të injektimit.Me zhvillimin e shkencës dhe teknologjisë, artikujt tanë të zbulimit të përditshëm mund të zgjidhen me metodën e analizës së gjurmës apo edhe gjurmës.Teknikat analitike si përthithja atomike dhe kromatografia jonike, por instrumentet e zbulimit të bazuara në këto teknika analitike janë shpesh të shtrenjta dhe komplekse për t'u përdorur, duke e bërë të vështirë përhapjen e gjerë në laboratorët parësorë.Teknologjia e analizës mikro-automatizuar thyen pengesat e zbulimit tradicional Kombinimi i përsosur i automatizimit ka hapur një epokë të re zbulimi dhe analize.Pra, cilat janë avantazhet e analizuesve të bazuar në teknologjinë e analizës mikro-automatizuar?

 

Ekonomia dhe mbrojtja e mjedisit

Analizuesi mikro-automatik i kombinuar me kompletin e tij të veçantë të mikro-zbulimit mund të zvogëlojë në mënyrë efektive koston e zbulimit dhe të zvogëlojë sasinë e lëngjeve të mbeturinave, në mënyrë që të arrihet qëllimi i ekonomisë dhe mbrojtjes së mjedisit.Së pari, sasia e mostrave dhe reagentëve zvogëlohet në përpjesëtim me parimin e metodës standarde kombëtare, dhe sasia e reagentëve zvogëlohet pa ndikuar në rezultatet e testimit, duke kursyer kështu kostot e testimit;së dyti, përdorimi i kompleteve të mikro-testeve jo vetëm që mund të përdoret sipas kërkesës, por shmang mbetjet e shkaktuara nga skadimi i reagentit dhe kursen koston e blerjes së balonave vëllimore dhe materialeve të tjera konsumuese.Për më tepër, procesi i zbulimit kombinon konceptin e mikro-vëllimit dhe sasia e lëngut të mbeturinave kontrollohet në mënyrë efektive, duke realizuar kështu një zbulim të vërtetë të gjelbër.

 

E thjeshtë dhe e saktë

Analizuesi mikro-automatik miraton një sistem kontrolli të kampionimit automatik, krahasimit automatik të ngjyrave, llogaritjes automatike dhe pastrimit automatik, i cili minimizon gabimet e shkaktuara nga ndërhyrja njerëzore, thjeshton procesin e funksionimit dhe përmirëson saktësinë e rezultateve të analizës.Në të njëjtën kohë, me kompletin e mikroanalizës gati për përdorim, ai redukton në masë të madhe faktorët e paqëndrueshëm të futur nga stafi në procesin e përgatitjes së reagentëve të analizës dhe garanton në mënyrë efektive besueshmërinë e rezultateve të analizës.Kurba standarde e integruar dhe funksionet e kontrollit të cilësisë së instrumentit përmirësojnë gjithashtu besimin e rezultateve të analizës.

 

③Siguria dhe stabiliteti

Teknologjia funksionale e marrjes së mostrave automatike dhe pastrimit automatik redukton në mënyrë efektive rrezikun e kontaktit të operatorëve me reagentë kimikë toksikë.Kompleti i mirë-projektuar i mikroanalizës dhe pajisja standarde e pipetimit sjellin siguri dhe standardizim që nuk mund të arrihet me mënyrat tradicionale të zbulimit.Të krahasueshme.

Ujësjellësi i qytetit


Koha e postimit: Nëntor-04-2021